Joomla! ja Wordpress - avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmät

  • Home
  • Palvelut
  • Joomla! ja Wordpress - avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmät

Joomla! ja WordPress – avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmät

Julkaisujärjestelmän lyhenne CMS tulee englannin kielen sanoista Content Management System, ja suomessa puhutaan yleisesti julkaisujärjestelmästä tai sisällönhallintajärjestelmästä. Käsitteenä julkaisujärjestelmä on varsin laaja, se voi tarkoittaa mitä vain yksinkertaisesta lomakkeesta isoon ohjelmistokokonaisuuteen, jolla hallitaan yrityksen verkkosivustoja (web, intranet, extranet jne).

Yleisesti voidaan sanoa, että julkaisujärjestelmä mahdollistaa verkkosivuston päivittämisen helposti suoraan nettiselaimella, ilman koodausta tms. osaamista.

Käytämme verkkosivustojen kehityksessä avoimen lähdekoodin ohjelmistoja (Open Source, OS), jotka takaavat kustannustehokkuuden ja nopeat toimitusajat. Avoimen lähdekoodin ohjelmistot ovat ajan mittaan kirineet kaupallisten kilpakummaniensa ohi, etenkin kustannusten, mutta myös ominaisuuksien osalta.

Mikä Julkaisujärjestelmä sopii meille?

Aivan ensimmäiseksi projektin alkaessa kartoitetaan asiakkaan tarpeet ja selviää mikä järjestelmä soveltuu parhaiten tai tarvitaanko julkaisujärjestelmää ollenkaan.

  • Joomla! on erittäin suosittu ja laajassa käytössä oleva julkaisujärjestelmä, jolle on tarjolla erittäin kattava lisäosien kirjasto. Joomla! soveltuu parhaiten suurehkojen ja paljon sisältöä sisältävien sivustojen alustaksi.
  • WordPress on erittäin käyttäjäystävällinen julkaisujärjestelmä. Erittäin käteva pienille sivustoille ja blogien ylläpitoon